Welke voordelen heeft Granaatappelsap te bieden?

granaatappelsap

Delen op:


Wat Zijn De Voordelen Van Granaatappelsap

Voordelen van granaatappelsap

Voordelen van granaatappelsap zijn enorm. Met het stabiliseren van de bloeddruk op nummer 1.

Maar toch gaan de voordelen van granaatappelsap veel verder dan louter de bloeddruk in balans brengen.

In dit artikel bekijken we alle bekende voordelen van granaatappelsap.

granaatappel

Voordelen van granaatappelsap

Daling van de bloeddruk

Een hoge bloeddruk komt heel vaak voor in onze landen. Dit heeft vooral te maken met onze verkeerde en ongezonde levensstijl.Teveel zout in combinatie met een te passieve levensstijl kunnen heel snel leiden tot een te hoge bloeddruk.

Wanneer die dan nog eens wordt versterkt door overgewicht en te weinig water kunnen de problemen pas echt problematisch gaan worden.

Slechts 1 glas met het sap van de granaatappel per dag zal de bloeddruk reeds doen dalen bij mensen.

Ook de aanwezigheid van antioxidanten in het lichaam van mensen die elke dag een glas granaatappelsap drinken en dit over een periode van een jaar was meer dan het dubbele dan de antioxidanten in het lichaam van mensen die geen granaatappelsap dronken.

De systolische druk daalde met meer dan 20%!Cholesterol doen dalen

De voordelen van granaatappelsap stoppen natuurlijk niet bij het dalen van de bloeddruk. Zo zal granaatappelsap ook de slechte cholesterol doen dalen. De slechte cholesterol, beter bekend als de LDL cholesterol, is de cholesterol die uiteindelijk schade kan toebrengen aan ons lichaam door het risico op hart en vaat ziekten te gaan vergroten.

Verwante Topic:  Zuiveringszout En Zijn Eigenschappen En Bijwerkingen

het sap van de granaatappel gaat de LDL cholesterol doen dalen doordat de antioxidanten die aanwezig zijn in de granaatappel ervoor gaan zorgen dat de vrije radicalen veroorzaakt door de LDL cholesterol worden aangepakt.

granaatappelsap gezond

Bijna alle voordelen van granaatappelsap zijn toe te schrijven aan de sterke antioxidante werking van de vrucht.

Deze antioxidanten zijn vooral :

  • Polyfenolen
  • Anthocyanine
  • Tannine

Bloedsuiker in balans houden

bloedsuiker in balans houden

Het vruchtensap van de granaatappel zorgt ervoor dat de bloedsuiker in balans blijft. Fructose heeft de werking dat het de bloedsuiker doet stijgen. Deze stof vinden we ook terug in granaatappel net als in vele andere fruitsoorten.

Toch was de fructose niet in staat om de bloedsuiker te doen stijgen. Dit maakt granaatappel zeker een vrucht die door mensen met diabetes kan worden gegeten.

Verkleinde kans op kanker

De functie van de antioxidanten is dat het de vrije radicalen gaat gaan bestrijden. Het zijn net die vrije radicalen die op de duur kankercellen gaan doen ontstaan. De antioxidanten zullen deze vrije radicalen gaan vernietigen en zullen op die manieren helpen dat er geen schade kan worden veroorzaakt door de vrije radicalen.

Schade die reeds is aangebracht zal worden teruggedraaid.

De werking van de witte bloedcellen wordt gestimuleerd en daardoor zijn deze bloedcellen beter in staat om bepaalde giftige stoffen uit het lichaam te filteren en op die manier het immuunsysteem gaan versterken.

De vernietiging van cellen, die bij iedereen aanwezig is wordt door de vrucht ook tegengegaan. Dit noemen we apoptose.

Sterker immuunsysteem

bacteriën

De antibacteriële werking van de vrucht zal ervoor zorgen dat het lichaam beter bestand is tegen ziekten. Op die manier zal een sterker immuunsysteem ontstaan. Dit is vooral te merken in de mond.

Bacteriën die zich gaan nestelen op de achterkant van de tong kunnen heel goed worden bestreden met het vruchtensap. Naast de voordelen van het sap van de granaatappel voor het immuunsysteem is het ook gunstig om een slechte adem te voorkomen.

Verwante Topic:  Waarom Zijn Pompoenpitten Zo Gezond?

Betere spijsvertering

De voordelen van granaatappelsap voor de spijsvertering gaan van het voorkomen van diarree tot een betere werking van de darmen. Niet alleen de darmen kunnen genieten van de vele voordelen van granaatappelsap. Ook de maag en de lever zullen worden ondersteund. Op die manier zal de spijsvertering worden gestimuleerd en zal er een optimale metabolisering van onnodige stoffen in de lever plaatsvinden.

Erectieproblemen voorkomen

erectieproblemen voorkomen

Andere voordelen van het sap van de granaatappel zijn dat het zal helpen bij problemen met de erectie. Door de sterke antioxidante werking zullen vrije radicalen worden bestreden die de zaadcellen belemmeren om voldoende sperma aan te maken.

Door de betere werking van de zaadcellen kan ook meer testosteron worden aangemaakt. De tweede reden waarom erectieproblemen voorkomen tot de voordelen van granaatappelsap behoren is dat ze de bloeddoorstroming zullen stimuleren. Weer door de antioxidante werking.

Op die manier kan bloed dus makkelijker naar de penis stromen en wordt de erectie makkelijker verkregen.

Opgelet : Er zijn gevallen bekend van combinaties met viagra die een priapisme veroorzaakt hebben. Dit zijn langdurig (langer dan 5 u) aanhoudende erecties zonder dat er seksuele opwinding is. Opletten dus met de combinatie van granaatappel en andere potentie middelen. (Wetenschappelijke bron)

Goed voor zwangere vrouwen

zwangere vrouw

Ook zwangere vrouwen hebben voordelen van granaatappelsap. Zo bevat het sap foliumzuur. Foliumzuur is van groot belang bij vrouwen tijdens de zwangerschap.

Ook zal de bloedtoevoer voor de ongeboren baby verbeterd worden door het gebruik van de granaatappel. De kalium zal ervoor zorgen dat er minder tot geen kramp in de benen wordt waargenomen tijdens de zwangerschap.

Verwante Topic:  Belangrijkste Omega 3 rijke voeding

Door de hoeveelheid ijzer zal de kans op vroeggeboorte of een te licht geboortegewicht ook worden verkleind.

Opletten met voordelen van granaatappelsap?

granaatappelsap bijwerkingen

Naast alle voordelen van granaatappelsap zijn er toch ook enkele nadelen aan verbonden.

  • Medicijnen tegen cholesterol en hoge bloeddruk worden beter niet in combinatie genomen met granaatappel door zijn bloeddruk verlagend en cholesterol verlagend effect.
  • Wanneer men allergisch is aan bepaalde planten of voeding is de kans ook groter dat er allergische reactie kan ontstaan door de granaatappel. Dit kan gaan van rode huid tot moeilijk ademhalen
  • Mensen die last hebben van verkoudheid of griep hebben worden afgeraden het sap te drinken.

De meeste nadelen van granaatappelsap zijn verbonden aan de voordelen van granaatappelsap. Wanneer je toch het vruchtensap wilt drinken en je neemt medicatie tegen een hoge bloeddruk of cholesterol kan je in overleg met de dokter een lagere dosis gaan nemen van het medicijn. Overleg zeker eerst met je arts indien je bepaalde medicatie neemt.

Granaatappelsap kopen?

Je kan het bijna in elke supermarkt kopen. Het is niet goedkoop en het enige waar we dienen op te letten is dat we puur sap kopen zonder toegevoegde suikers. Dit zal de prijs nog meer doen toenemen maar is de enige gezonde manier om het sap van de granaatappel te kopen en te drinken.

Granaatappelsap kunnen we online bestellen. Het belangrijkste is dat we moeten nagaan of het gaat om 100% sap. Omdat goedkopere varianten aangevuld zullen worden met suiker en water. Het 100% pure sap kan makkelijk online gevonden worden.

Eden Granaatappel Sap Bio 750ML kan je bestellen online voor € 8.22

Delen op: