Cortisol Verlagende Middelen

cortisol verlagende middelen

Delen op:


Cortisol Verlagende Middelen

cortisol verlagenCortisol verlagende middelen kunnen gebruikt worden wanneer we vermoeden dat het cortisolgehalte te hoog wordt. Dit komt dan hoofdzakelijk door stress maar kan ook te maken hebben met overgewicht of problemen met de bijnier. Echter is de meest voorkomende oorzaak stress.

Het lichaam heeft een bepaald gehalte nodig van dit hormoon. Maar wanneer dit te hoog wordt kunnen problemen ontstaan. Het metabolisme wordt in de war gestuurd. Het slaappatroon wordt verstoord, bepaalde andere hormonen zoals testosteron gaan sterk achteruit. Het libido keldert. Kortom, een te hoge waarde willen we niet in ons lichaam hebben.

Gelukkig kunnen we rekenen op een aantal cortisol verlagende middelen. Die zullen de aanmaak gaan blokkeren en neutraliseren, waardoor we terug onze andere hormonen in balans kunnen brengen.

Het hormoon wordt aangemaakt in de bijnieren. Dat betekent wanneer teveel cortisol moet worden aangemaakt. Er automatisch minder testosteron zal worden aangemaakt.

Bij vrouwen kan dat resulteren in een verkeerde balans. Met een daling van het libido en een verhoogde kans op overgewicht als gevolg. Andere problemen die vaak optreden zijn een verhoogde bloeddruk, slapeloosheid en depressie.Bij mannen zal dan ook een verhoogde omzetting van testosteron naar oestrogeen ontstaan. En ook minder testosteron worden aangemaakt doordat het mannelijk hormoon ook wordt aangemaakt in de bijnieren.

Cortisol verlagende middelen kunnen worden gebruikt om onder andere de veroudering tegen te gaan. Wanneer het hormoon gaat overheersen zullen we sneller ouder worden. Naarmate men ouder wordt zullen we ook meer en meer van dit hormoon gaan aanmaken. Dat zorgt er op zijn beurt ook voor dat de cellen in onze hersenen geen nieuwe verbindingen meer aanmaken.

Verwante Topic:  Sterk Ruikende Afscheiding Verhelpen

Ashwagandha

ashwagandha cortisol verlagendWanneer we het hebben over het stresshormoon cortisol, dan is de nummer één natuurlijk ashwagandha. Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat in minder dan 20 minuten, het kruid ashwagandha in staat is om de toegenomen hoeveelheid stress te verlagen na een stressvolle situatie.

Daarvoor zijn geen hoge doseringen nodig. Daarnaast zal het kruid een gunstige invloed hebben op het prolactine. Prolactine is een ander hormoon die zorgt voor overgewicht en een daling van het libido. Het kan ook mannenborsten helpen ontwikkelen.

Ashwagandha zal bij mensen die onder stress staan of een hoge cortisolwaarde hebben, het libido verhogen, de vruchtbaarheid verbeteren en de gemoedstoestand opkrikken.Bij mannen zal het testosteron toenemen en de hoeveelheid sperma verhogen.

Vrouwen hebben dan weer minder vlug last van stemmingswisselingen en genieten meer van de seks, het orgasme wordt ook intenser.

Ashwagandha supplement behoort tot de meest krachtige cortisol verlagende middelen omdat ze de toegenomen hoeveelheid in 20 minuten kunnen neutraliseren. (*)

Vitamine C

vitamine c verlaagt cortisolEen andere belangrijke stof in de lijst cortisol verlagende middelen is vitamine C. Vitamine C zal net als ashwagandha het toegenomen gehalte heel snel onderdrukken.

Het werkt als een natuurlijke stressverlager. Maar wordt in periodes van stress bijna volledig uitgeput. Wanneer de cortisolwaarde gaat stijgen, gaat het vitamine C gehalte dalen. Voldoende vitamine C gebruiken is dus van groot belang.

Verwante Topic:  Hoe kunnen we meer endorfine aanmaken?

Ook voor de vetverbranding speelt deze stof een belangrijke rol in het lichaam. Zo zal ze het metabolisme stimuleren waardoor we meer calorieën gaan verbranden.

Wanneer we te maken hebben met een hoge cortisolwaarde kan een supplement na 24u reeds beginnen werken.

Rhodiola

rhodiola cortisolRhodiola ofwel ook rozewortel genoemd behoort ook net als ashwagandha tot de adaptogene kruiden. Dat wil zeggen dat deze kruiden ook heel goed kunnen ingezet worden in periodes van stress en ongerustheid. De grootste voordelen van rozewortel zijn stress verlagen en vermoeidheid tegengaan. Maar dus ook het cortisolgehalte neutraliseren.

Ze zullen het lichaam helpen aanpassen aan de situatie. Daarvan ook de naam adaptogeen.

Rozewortel supplement zal het cortisol verlagen. Het kruid zal er ook voor zorgen dat de neurotransmitter serotonine door rhodiola toenemen. Daardoor wordt de gemoedstoestand duidelijk een stuk beter.

Tongkat Ali

cortisol verlagen tongkat aliTongkat Ali heeft een gunstige invloed op de stresshormonen. (*) Tongkat Ali behoort naast de cortisol verlagende middelen ook tot de betere middelen om de seksualiteit te verbeteren. Het zal onder meer het libido doen stijgen. Maar ook het testosteron doen toenemen.

Bij mensen die aan fysieke training doen heeft men een daling van het toegenomen cortisol kunnen opmerken als gevolg van de training. Deze verlaging van het cortisol zou onder meer kunnen helpen om de spieropbouw te versnellen. Doordat de spieren sneller kunnen herstellen.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Daarnaast wordt Tongkat Ali zowel door mannen als door vrouwen gebruikt om het libido op te krikken. De mechanismen worden verondersteld androgeen van aard te zijn.

Wanneer de problemen ook inhouden dat we een dalend libido en een verminderd seksueel functioneren hebben dan kunnen deze cortisol verlagende middelen misschien wel de beste oplossing bieden.

Tongkat Ali supplement kan dus voor heel wat verschillende functies gebruikt worden.

Ginkgo Biloba

ginkgo cortisol verlagendGinkgo Biloba zal cortisol verlagen op twee verschillende manieren. Eerst en vooral bevat de plant een bepaalde stof. Deze stof heet ginkgolide B. Dat zal ervoor zorgen dat de aanmaak van cortisol uit cholesterol zal verminderen. Dit wordt aangemaakt in de bijnier.

Daarnaast zal ook deze zelfde stof ginkgolide B ervoor zorgen dat het hormoon Corticotropine wordt geblokkeerd. Dat zal op zich ook zorgen voor een lagere aanmaak van cortisol. Dit is echter enkel van toepassing voor mensen die ginkgo reeds een langere periode innemen en werd niet vastgesteld bij direct gebruik.

Hierbij moeten we wel rekening houden met het bloedverdunnend effect van ginkgo biloba. Dit is vooral gunstig voor mensen met erectieproblemen maar kan voor problemen zorgen bij mensen die reeds medicatie nemen om het bloed te verdunnen. Ook mensen die medicatie nemen tegen hoge bloeddruk mogen ginkgo supplement niet gebruiken.

Delen op: