Voordelen Van Brandnetelthee Voor Onze Gezondheid

brandnetelthee

Delen op:


Brandnetel of brandnetelthee wordt reeds eeuwen gebruikt om bepaalde problemen met de gezondheid te behandelen. De meest voorkomende allergie is hooikoorts en daarvoor wordt brandnetelthee reeds vele jaren gebruikt. De plant bevat biologische stoffen die ontstekingen onderdrukken. Er zijn onderzoeken die aantonen dat brandnetelthee een enorm krachtige werking heeft tegen allergische reacties. De effecten waren te vergelijken met die van medicatie die daarvoor wordt toegediend.

brandnetelthee werking

Brandnetelthee bevat een grote hoeveelheid vitamine A, B, C, D en K. Daarnaast krijgen we nog een hoge hoeveelheid antioxidanten, aminozuren en mineralen zoals calcium, kalium, jodium, ijzer en mangaan.

Weinig bijwerkingen

Medicijnen die worden gebruikt tegen allergische reacties bevatten een grote hoeveelheid bijwerkingen. Ook kunnen deze medicijnen hun effectiviteit na enige tijd gaan verliezen. Grotendeels doordat het lichaam zich heeft aangepast aan de medicatie. We zien dat bij het gebruiken van medicijnen tegen allergie bepaalde nevenwerkingen zoals vermoeidheid, slapeloosheid, hoge bloeddruk, duizeligheid en misselijkheid kunnen optreden. Al deze effecten zullen we met het gebruik van brandnetelthee niet ervaren.

Kan gebruikt worden bij heel wat ziektes

Brandnetelthee kan worden gebruikt bij de behandeling van een hele reeks aandoeningen. Zo zien we gunstige resultaten bij Alzheimer. Al zijn er nog een resem andere problemen die kunnen behandeld worden door brandnetelthee te gebruiken. • Menstruatieproblemen
 • PMS
 • Menopauze
 • Vergrote prostaat
 • Nierstenen
 • Nieren reinigen
 • Multiple Sclerose
 • Koorts
 • Ontstoken tandvlees
 • Bronchitis
 • Blaasontstekingen
 • Astma
 • Artrose
 • Reuma
 • Gezondheid van het haar verbeteren

Gezondheid van de prostaat

Duitsland heeft een enorme traditie bij het gebruik van natuurlijke middelen om gezondheidsproblemen op te lossen. Zo heeft men ook bij problemen met de prostaat een belangrijke natuurlijke bereiding klaar. Het gebruik van brandnetelthee kan namelijk helpen tegen een vergrote prostaat. Daarnaast bevat brandnetelthee ook nog een aantal belangrijke stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de prostaat.

Verwante Topic:  Vochtafdrijvende Kruiden: Welke Zijn Er Allemaal?

Gezondheid van het haar verbeteren

brandnetel gezondheid haar

Wanneer we te maken hebben met haaruitval, dan kunnen we het mengsel van de brandnetelthee op de hoofdhuid aanbrengen. We kunnen ook dagelijks brandnetelthee drinken. Het zal er niet alleen voor zorgen dat de haren gezonder worden maar kan ook helpen tegen roos.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen belangrijke vitamines en mineralen nodig. Het drinken van brandnetelthee tijdens de zwangerschap kan daarbij helpen bij de groei van de ongeboren baby. We mogen echter niet teveel drinken want een teveel aan brandnetelthee zou de baarmoeder kunnen stimuleren. Het zal een reinigende werking hebben op het bloed en daarbij bijdragen aan een goede gezondheid van de baby.

Vruchtbaarheid verbeteren

zwangerschap vruchtbaarheid brandneteltheeVruchtbaarheid is voor sommige vrouwen een probleem. Zeker voor vrouwen die na hun veertigste nog kinderen willen krijgen. Vruchtbaarheid kan verbeterd worden door gebruik van medicijnen. Al kunnen we ook natuurlijke middelen gebruiken om de vruchtbaarheid te verbeteren. Brandnetelthee kan helpen om de baarmoeder te ondersteunen en zal ook de bijnieren stimuleren. Niet alleen de bijnieren zullen hierdoor gestimuleerd worden, ook de nieren kunnen hiervan profiteren. Door één tot drie kopjes brandnetel thee per dag te drinken kunnen we de vruchtbaarheid verbeteren.

Allergische reacties verminderen

Brandnetelthee wordt reeds een zeer lange tijd gebruikt tegen allergieën. Waaronder hooikoorts en andere seizoensgebonden allergieën. De beste manier om deze allergische reacties te vermijden is door twee kopjes per dag te drinken. Het is ook van belang dat we daar reeds enkele weken voor het hooikoortsseizoen mee beginnen. Zo niet zal de werking niet 100% effectief zijn.

Verwante Topic:  Kruiden Tegen Artrose

Nieren reinigen

Brandnetelthee is belangrijk voor onze nieren. De plant heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen om onder meer de bloeddruk te verlagen. Maar kan ook helpen tegen bloedarmoede doordat het een reinigend effect heeft op het bloed en daardoor zal zorgen voor een betere aanmaak van rode bloedcellen.

Het reinigend effect zet zich door op onze nieren. Met een bescherming tegen de ontwikkeling van nierstenen. Er zijn bronnen die beweren dat we er nierstenen mee kunnen afbreken. Maar daar zijn helaas geen wetenschappelijke bewijzen voor gevonden.

Spierpijn en gewrichtspijn behandelen

spierpijn brandnetelthee

Doordat brandnetelthee ontstekingsremmende eigenschappen bevat, kunnen we deze thee gebruiken bij het behandelen van pijnlijke spieren of gewrichten. Mensen die last hebben van artrose kunnen dankzij brandnetelthee het gebruik van pijnstillers sterk doen afnemen. Al zijn er ook onderzoeken die aantonen dat de werking van pijnstillers kan versterkt worden door brandnetelthee te drinken.

Sterke beenderen

Brandnetelthee bevat calcium, magnesium en ijzer. Maar verder ook vitamine D en K. Dit zal helpen om de gezondheid van onze beenderen te verbeteren. Magnesium wordt opgeslagen in de beenderen en zal bijdragen aan de hardheid van de beenderen. Ook helpen in de opname van calcium, in combinatie met vitamine D. Een gebrek aan magnesium wordt in verband gebracht met osteoporose. Een aandoening waarbij de beenderen zwakker worden en er sneller en makkelijker breuken of blessures kunnen optreden.

Gezondheid van het hart verbeteren

De belangrijke hoeveelheden vitamine A en C zullen bijdragen aan de strijd tegen vrije radicalen in het lichaam. Vitamine C en ijzer zullen helpen bij de aanmaak van rode bloedcellen. Waar vitamine C dan vooral de opname van ijzer zal verbeteren. En ijzer zoals we weten, verantwoordelijk is voor het aanmaken van adequate hoeveelheden rode bloedcellen.

Verwante Topic:  Vochtafdrijvende Kruiden: Welke Zijn Er Allemaal?

Brandnetel thee bevat quercetine die zal helpen om de bloeddruk te verlagen en daarmee het risico op cardiovasculaire aandoeningen zal doen afnemen. Een hoeveelheid kalium zal verder ook helpen om de bloedvaten te ontspannen en de bloedsomloop gaan stimuleren.

Immuunsysteem versterken

De brandnetelthee zal ook het immuunsysteem versterken. Dit effect krijgen we door een combinatie van antioxidanten, vitamine A en C. De antioxidanten zullen de cellen beschermen tegen aanvallen van vrije radicalen. Waardoor de cellen sneller zouden kunnen afsterven. Vrije radicalen proberen schade aan de cellen aan te brengen. Het neutraliseren van deze vrije radicalen zal de overlevingskansen van de cellen verhogen waardoor we ook minder gevoelig zullen worden voor bepaalde ziektes of infecties.

Bijwerkingen brandnetelthee

brandnetelthee bijwerkingen

Het is niet omdat we het hebben over kruiden zoals de brandnetel, dat we door het drinken van brandnetelthee geen bijwerkingen kunnen ervaren. Er zijn een aantal bijwerkingen die kunnen optreden bij bepaalde mensen. We moeten er eerst wel bij vermelden dat ze weinig voorkomen. Maar dat sluit niet uit dat ze niet kunnen optreden.

Het kan diarree veroorzaken. Daarnaast kunnen we overmatig gaan transpireren en vocht vasthouden. Hoewel de werking van brandnetelthee net vochtafdrijvend zal werken. Toch kunnen sommige mensen in zeldzame gevallen vocht vasthouden. Het is daarom ook belangrijk dat we naast het drinken van brandnetelthee zorgen voor voldoende water. Omdat vocht vasthouden vaak een natuurlijke reactie is van het lichaam wanneer er onvoldoende vocht binnenkomt of er teveel vocht het lichaam gaat verlaten. Water drinken kan hierbij dus helpen om het vocht vasthoudende neveneffect van brandnetelthee tegen te gaan.

Brandnetelthee kan gebruikt worden via gedroogde bladeren of via een supplement. Er wordt ook regelmatig gebruikgemaakt van brandnetelsap.

Delen op: