Bloedsuiker verlagen zonder medicijnen

bloedsuiker verlagen zonder medicijnen

Delen op:


Bloedsuiker verlagen zonder medicijnen

bloedsuiker meten

Prediabetes komt voor wanneer de bloedsuiker hoger is dan normaal. Maar nog niet zo hoog is als bij mensen met diabetes.

Bijna 1 op de 3 mensen heeft daar last van.

Gewicht verliezen en meer gaan bewegen zijn de meest effectieve manieren om prediabetes te gaan voorkomen en dus uiteindelijk geen diabetes type 2 te gaan ontwikkelen. Onderzoeken tonen aan dat bepaalde voedingsmiddelen in staat zijn om te kunnen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

Door je voeding op de juiste manier te kiezen, bepaalde voedingsproducten te eten en de juiste vetten te eten kunnen we diabetes gaan voorkomen.

Kaneel

kaneel

Kaneel wordt misschien samen gezien met suiker. Toch is kaneel zeer effectief om de bloedsuiker te doen dalen en het risico op diabetes type 2 te doen dalen.Een analyse heeft uitgewezen dat de kaneel specerij en kaneel supplementen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

Een andere studie wees uit dat kaneel de bloedsuiker deed dalen, de LDL cholesterol deed dalen, daarmee de HDL cholesterol deed stijgen en ook de triglycerides (vetten in het bloed) deed dalen.

Kaneel behoort tot de natuurlijke bloedverdunners en bloeddrukverlagende kruiden.

We kunnen kaneel gebruiken als specerij in de keuken. Of we kunnen een supplement gebruiken.

Fenegriek

bloedglucosewaarden fenegriek

Fenegriek is een kruid wiens bladeren en zaden worden gebruikt in Zuid-Azië. Fenegriekzaad is verwant aan bonen. Het wordt gebruikt als een supplement bij vrouwen die borstvoeding geven. Ook heeft fenegriek nog tal van andere medische eigenschappen.Een onderzoek wees uit dat fenegriek zal kunnen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen zowel bij mensen met diabetes type 1 en type 2. Net als de mensen met prediabetes.

De vezels in fenegriekzaden zijn effectief in het vertragen van de vertering van koolhydraten. Dat kan verklaren waarom het zo’n effect heeft op de bloedsuiker.

Verwante Topic:  Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

Daarnaast zit Fenegriek boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Fenegriek kan worden gebruikt als een supplement.

Knoflook

knoflook bloedsuiker verlagen

We hebben het reeds gehad over knoflook bij de kruiden tegen hoge bloeddruk. Toch kunnen we met knoflook de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

Het wordt ook reeds jaren gebruikt als natuurlijk middeltje om de cholesterol te verlagen.

Een studie toonde aan bij ratten en konijnen dat knoflook supplementen de bloedsuiker doen dalen. Ze verhoogt de insuline die wordt vrijgegeven bij mensen met diabetes.

Andere gelijkaardige onderzoeken hebben aangetoond dat ajuinen ook deze effecten hebben op de bloedsuiker.

Ondanks dat ze natuurlijk niet zo gunstig zijn voor onze adem. Knoflook en ajuinen maken onze voeding lekker en geven het gerecht meer smaak. Knoflook kan ook worden gebruikt in een supplement.

En wat nog meer is, ze zijn super gezond voor ons! Dus gebruik deze zeker in je dagelijks dieet.

Avocado en noten

avocado

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn belangrijke bestandsdelen van een gezond bloedsuiker verlagend dieet. Ze zijn het hoofdbestandsdeel in vele voedingsproducten zoals avocado’s, noten, zaden, olijven en de oliën daarvan.

Avocado heeft aangetoond de bloedsuiker te  verlagen en verlaagt ook het risico op metabolisch syndroom. Een groep ziekten waaronder diabetes.

Onderzoeken waar een dieet hoog aan koolhydraten werd vergeleken met een dieet hoog aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren toonde aan dat de bloedsuikerwaarden verbeteren bij het laatste dieet. En dat de insulineresistentie wordt verlaagd. Een grote oorzaak van diabetes is dat het lichaam niet meer reageert op de insuline die het lichaam aanmaakt.

Deze vetzuren zullen er ook voor zorgen dat we minder snel terug honger krijgen en zullen een gezonde impact hebben op onze bloeddruk en op de ontstekingen in ons lichaam.

Bessen

bessen

Anthrocyanines zijn stoffen die we vinden in kleurrijke planten. Vooral dan in groenten en fruit. Ze worden echter ook gevonden in thee, honing en in wijn. Noten, olijven en chocolade hebben ook hoeveelheden van deze stoffen.

Verwante Topic:  Cholesterol verlagen op een natuurlijke manier

Blauwe, paarse of rode vruchten hebben echter de hoogste concentraties. Blauwe bessen zijn de beste bronnen voor deze anthrocyanines.

Blauwe bessen bevatten ook een hoge hoeveelheid oplosbare vezels en een aantal andere belangrijke voedingsstoffen.

Een onderzoek toonde de voordelen aan van de toevoeging van blauwe bessen aan het dieet, bij mensen met prediabetes en overgewicht. Na een aantal weken elke dag een blauwe bessen smoothie te drinken werd de insuline gevoeligheid sterk verbeterd.

De voedingsstoffen die we vinden in blauwe bessen zullen niet alleen de insuline gevoeligheid sterk gaan verbeteren. Ze hebben ook onmiddellijk impact op onze bloedsuiker na de maaltijd. Zo zullen blauwe bessen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

De anthrocyanines zullen bepaalde enzymes gaan blokkeren. Dit vertraagt de vertering en voorkomt dat er pieken in de bloedsuikerwaarden kunnen optreden na het eten van een koolhydraatrijke maaltijd.

Kersen

kersen

Kersen, vooral dus rode kersen en donkere zoete kersen bevatten ook ruime hoeveelheden van deze anthrocyanines. Een onderzoek wees uit dat vrouwen die meer anthrocyanines in hun dieet gebruiken, minder insulineresistentie hadden en een lagere vorm van ontstekingen hadden in het lichaam.

Insulineresistentie voorkomt insuline om uiteindelijk zijn job te kunnen doen. Het kan de bloedsuikerwaarden niet meer gaan controleren. Een dieet hoog aan anthrocyanines betekent dat we onze insuline activiteit gaan verbeteren en de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

Azijn

appelazijn bloedsuiker dalen

Azijn kan ervoor zorgen dat we de bloedsuiker verlagen. Het gaat dan vooral over appelazijn. Appelazijn is in staat om te kunnen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen.

Een studie wees uit dat het drinken van een mengsel van appelazijn en water voor het eten, enorm veel voordelen biedt voor onze gezondheid.

Het helpt onder andere met de gevoeligheid voor insuline te verbeteren. Het voorkomt pieken in de bloedsuikerwaarden na het eten van koolhydraten. En zal bij mensen met prediabetes en diabetes type 2 helpen om hun conditie te verbeteren.

Verwante Topic:  Volledige Lijst met Vochtafdrijvende Middelen

De appelazijn met de beste werking is de troebele versie. Die bevat alle vitamines en voedingsstoffen, die in een heldere variant eruit zijn gezeefd. Voor de mensen die geen azijn lusten is er ook de mogelijkheid om supplementen te gebruiken.

Koffie

Nog een groot aantal andere voedingsmiddelen kunnen helpen de bloedsuiker verlagen zonder medicijnen. Dit is dan onder andere chiazaad, citroenen, zoete aardappelen.

Er zijn studies die aantonen dat koffie ook kan zorgen voor een daling van het risico op diabetes type 2. De daling zou om en bij de 10% bedragen. Hou er dan wel rekening mee dat na elk kopje koffie, een glas water moet worden gedronken om de vochtafdrijvende werking van koffie te compenseren.

De belangrijkste manier om uiteindelijk diabetes te vermijden wanneer je insulineresistent bent is natuurlijk om gewicht te verliezen en uiteindelijk meer te gaan bewegen. Dat zal er ook voor zorgen dat we de bloedsuiker verlagen.

Geen enkel voedingsmiddel zal zo effectief kunnen werken als gewicht verliezen in combinatie met extra beweging.

Chiazaad

bloedsuiker chiazaad

Chiazaad heeft 2 belangrijke componenten waarmee we de bloedsuiker verlagen. Eerst en vooral bevat chiazaad enorme hoeveelheden omega 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn onder andere belangrijk als bescherming voor het hart en de bloedvaten. Het zal helpen om cholesterol te verlagen en zal ook bijdragen aan het in balans brengen van de bloedglucosewaarden.

Daarnaast bevat chiazaad vezels. Vezels zullen er ook voor zorgen dat we de bloedsuiker verlagen. We moeten echter wel oppassen met chiazaad. Aangeraden wordt om niet meer dan 25 gram per dag te eten. Omdat het een te groot effect zou kunnen hebben op de bloeddruk en het dunner worden van het bloed.

Delen op: