Blaasontsteking Behandelen Met Kruiden

blaasontsteking behandelen

Delen op:


Blaasontsteking Behandelen Met Kruiden

Blaasontsteking komt helaas veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaken zijn niet altijd even duidelijk. Ook de behandeling is vaak slechts van korte duur. Heel vaak worden medicijnen voorgeschreven, die dan uiteindelijk de blaasontsteking behandelen. Maar ze helaas heel snel doen terugkomen.

dringend plassenDe blaasontsteking behandelen met kruiden is een ander alternatief. Daardoor kunnen we niet alleen de blaasontsteking behandelen, maar kunnen we ook proberen om ze in de toekomst te helpen voorkomen. En geen last meer te hebben van die stekelige pijn in de urineblaas.

Blaasontsteking behandelen met natuurlijke middelen

D-Mannose

D-Mannose vinden we terug in veenbessen, blauwe bessen en appelen. Het is een soort suiker die fungeert als een magneet voor e-coli, de bacterie die in de meeste gevallen de oorzaak is van de blaasontsteking.

Ze is niet te verteren en neemt daardoor heel wat van die bacterie mee wanneer we naar het toilet gaan. Het heeft ook geen enkele invloed op de bloedsuikerwaarden.

Het wordt ook gezien als veilig voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen wanneer dit wordt genomen in normale hoeveelheden.D-Mannose dient echter niet gebruikt te worden voor vrouwen die tegelijkertijd zwanger willen worden. Omdat het sperma minder mobiel gaat maken in de baarmoeder (bron)

Verwante Topic:  Natuurlijke middelen tegen zweetvoeten

Veenbessen

Veenbessen kunnen werken als een preventief middel tegen e-coli. Doordat ze de bacterie gaan helpen onschadelijk maken, net als D-Mannose doet. Ook bevatten veenbessen vitamine C, die er ook voor zorgen dat de bacterie minder kans maakt.

blaasontsteking behandelen veenbessenVeel mensen proberen met veenbessensap om een blaasontsteking te genezen. Echter zal dit bijna nooit werken. Dit komt omdat de hoeveelheid effectieve stoffen, die daadwerkelijk kunnen helpen tegen een ontsteking van de blaas, enorm laag is in veenbessensap.

Het is echter geen leugen of oud volksgebruik om veenbessen te gebruiken bij dit soort problemen. Men gaat ervan uit dat pakweg 50 jaar geleden de concentratie proanthocyanidines of PAC’s een stuk hoger lag dan nu anno 2017 het geval is. Dit zou onder meer komen door de daadwerkelijke concentratie veenbessen.

Om de prijs wat te drukken worden er weinig veenbessen gebruikt in 1 liter veenbessensap. Dat geeft natuurlijk dankzij wat toegevoegde suikers en smaakstoffen, wel de smaak van veenbessen. Maar het heeft echter niet hetzelfde effect als 50 jaar geleden, toen de concentratie 10 keer hoger lag.Het is daarom beter om capsules met veenbessen extract te gaan gebruiken. Zij bevatten een stuk hogere concentratie van deze PAC’s en zullen wel helpen de blaasontsteking behandelen.

Probiotica

Probiotica gebruiken is een goede keuze om de darmen en de urinewegen schoon te houden. Probiotica kunnen we onder andere vinden in knoflook maar kunnen we ook nemen via een supplement.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Vitamine C

vitamine c blaasontstekingVitamine C verbetert het immuunsysteem en zorgt op die manier voor een betere bescherming tegen ziektes en infecties. Daar is blaasontsteking behandelen dus één van.

Vitamine C zal de bacteriën gaan blokkeren en op die manier via de urine helpen uitscheiden.

Appelcider azijn

Appelcider azijn kan bacteriën die blijven plakken helpen uitplassen. We kunnen bijvoorbeeld 2 soeplepels in een glas water toevoegen. En op die manier leegdrinken. We kunnen dit tot 3 keer per dag herhalen.

Een andere mogelijkheid met appelazijn is om de azijn toe te voegen aan het bad en daar een bad in te nemen. Minstens 45 minuten in het bad liggen. Dit is echter een minder goede methode dan de eerste. En dien je enkel te doen indien je geen water kan drinken met de appelazijn erin.

Levertraan

levertraanLevertraan was in de jaren 50 en 60 gebruikt om kinderen te beschermen tegen de winter. De echte werking daarvan wist men echter niet. Nu weten we daar meer over. We weten nu namelijk dat levertraan enorme hoeveelheden vitamine A en D bevatten.

Vitamine D zorgt onder meer voor de bescherming tegen infecties, bacteriën, schimmel en virussen. Sommige van die infecties kunnen zich in de blaas nestelen. Vitamine D helpt verhinderen dat ze schade kunnen aanrichten.

Vitamine A zorgt ervoor dat de cellen meer weerstand kunnen bieden tegen mogelijke infecties.

Verwante Topic:  Omega 3 Tegen Depressie: Hoe het Werkt

[bctt tweet=”#Levertraan biedt bescherming tegen #blaasontsteking” username=”KruidjeGezond”]

Baksoda

Baksoda zal er niet voor zorgen dat we de blaasontsteking behandelen. Toch zal het helpen om de pijn te stoppen, we zullen niet meer dat brandend gevoel ervaren.

Water

water drinken tegen blaasinfectieDaarnaast is het bij een blaasontsteking behandelen van groot belang dat we veel water drinken. Hoe meer we de urinewegen reinigen, hoe hoger de kans dat we alle schadelijke bacteriën kunnen uitplassen.

Het is nogal irritant, want het doet pijn om te plassen. En wanneer veel water wordt gedronken moet er nog meer worden geplast. Toch is het belangrijk wanneer we een blaasontsteking behandelen dat we meer dan voldoende water drinken.

[bctt tweet=”Veel water drinken verlaagt het risico op #blaasontsteking” username=”KruidjeGezond”]

Anti-Biotica

Wanneer uiteindelijk niets lijkt te helpen kunnen we anti biotica gebruiken. Dit kunnen we echter niet altijd doen en dienen zeker deze bovenstaande natuurlijke middeltjes uitproberen. Om ervoor te zorgen dat we op een natuurlijke manier de blaasontsteking behandelen.

Anti biotica is effectief maar zal niet elke keer blijven werken. Wanneer meermaals anti biotica tegen dezelfde aandoening zal worden gebruikt zal het geen of weinig effect hebben. Het is ook niet gezond om snel anti biotica te nemen. Doe dit dus alleen indien er geen andere oplossing mogelijk is.

[bctt tweet=”Antibiotica moet gezien worden als laatste alternatief tegen een #blaasontsteking” username=”KruidjeGezond”]

 

Delen op: