De Belangrijkste Bijwerkingen van Fenegriek

bijwerkingen van fenegriek

Delen op:


De Belangrijkste Bijwerkingen van Fenegriek

Bijwerkingen Fenegriek zijn niet zo lang. Ze komen ook meestal voor wanneer enorm hoge dosissen worden gebruikt. Dit komt meestal doordat er niet meteen een optimale dosis bestaat. En de gebruiken van het kruid ook nogal kunnen verschillen in aard. En er daarom vaak wordt gekozen voor een hoge dosis.

Bijwerkingen van fenegriek kunnen optreden wanneer dit kruid in combinatie wordt genomen met bepaalde medicijnen. Het wordt daarom afgeraden om dit kruid te gebruiken in combinatie met medicijnen om de bloedsuiker te verlagen. Net omdat de werking van fenegriek juist heel sterk de bloedsuiker zal doen dalen. Grotendeels door de hoge hoeveelheden vezels die we terugvinden in de plant.

Diarree

Eén van de meest voorkomende bijwerkingen van fenegriek is diarree. Omdat het kan gebruikt worden om constipatie te verhelpen. Kan het bij mensen die een normale stoelgang hebben juist leiden tot het verhogen van de stoelgang. Dit komt meestal voor in dosissen van meer dan 100 gram. Maar kan ook wel voorkomen bij mensen die gevoelig zijn voor middelen die de stoelgang bevorderen.

Zwangerschap

De bijwerkingen van fenegriek tijdens de zwangerschap zijn lang. Dat gaat dan van het krijgen van een miskraam tot ernstige misvormingen bij de ongeboren baby. Het wordt daarom in alle opzichten afgeraden om dit kruid te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Verwante Topic:  Kruiden Voor Borstvergroting Gebruiken?

Dit is nogal tegenstrijdig want na de zwangerschap heeft de werking van fenegriek enorm veel voordelen voor de pasgeboren baby. Zo zal het de melkproductie bij vrouwen stimuleren. Dat zal ervoor zorgen dat er gezondere en betere moedermelk wordt aangemaakt. Die dan ook meer voedingsstoffen zal bevatten.Diabetes

Mensen met diabetes, en die medicatie nemen tegen deze problemen moeten voorzichtig zijn. Ze kunnen daarvoor beter eerst even overleggen met de huisarts. Dit komt doordat de hoeveelheid vezels in de zaden, de bloedsuikerwaarden doen dalen. In combinatie met medicatie kan dat zorgen voor een te sterk effect en kunnen we dus te maken krijgen met een te lage bloedsuiker. Bijwerkingen van fenegriek in combinatie met medicatie om de bloedsuiker te verlagen zijn misselijkheid, flauwvallen, duizelig worden…

Het wordt dus niet aangeraden om op eigen initiatief deze kruiden te gebruiken wanneer je lijdt aan diabetes.

Bloedverdunners

Ook mensen die bloedverdunners nemen lopen een verhoogd risico om te maken te krijgen met bijwerkingen van fenegriek. Dit komt doordat het risico op bloedingen licht wordt verhoogd door de bloedverdunnende werking. Dit is echter minimaal en mensen die hiervoor geen medicatie gebruiken zullen daar nooit problemen van ondervinden. Echter de mensen die wel medicatie nemen kunnen te maken krijgen met ernstige bloedingen.

Verwante Topic:  Alles over Fenegriek! Werking Fenegriek en Neveneffecten!

Spijsvertering

Bijwerkingen van fenegriek kunnen optreden door problemen met spijsvertering te krijgen. Dit kan gaan van diarree naar winderigheid en een opgeblazen gevoel. Ze zijn meestal niet ernstig en komen voornamelijk door een te hoge dosering te gebruiken van de plant.

Besluit

Bijwerkingen van fenegriek die kunnen optreden bij mensen die geen medicatie nemen zijn diarree en een opgeblazen gevoel. Dit komt hoofdzakelijk door een te hoge dosering te gebruiken en kan dus makkelijk verholpen worden door een lagere hoeveelheid te gebruiken.Mensen die medicatie nemen tegen diabetes of om het bloed te verdunnen moeten eerst met een arts overleggen over het gebruik van fenegriek.

Vrouwen tijdens de zwangerschap mogen dit supplement absoluut niet gebruiken!

Delen op: