Best Werkende Kruiden Voor PMS

kruiden voor pms

Delen op:


Best Werkende Kruiden Voor PMS

ontspannen bij pmsHet Premenstrueel Syndroom ofwel PMS. Bijna elke vrouw heeft er ooit wel eens mee te maken. Vaak gaat dit gepaard met buikkrampen, opgeblazen gevoel, vocht vasthouden, depressie of een neerslachtige bui.

Gelukkig zijn er enkele middelen die we kunnen gebruiken om deze symptomen zoveel mogelijk de kop in te drukken. De kruiden voor PMS zijn vooral gericht op het verlichten van symptomen zoals krampen, pijnlijke menstruatie, veel bloedverlies, depressie en andere symptomen die daarmee gepaard gaan.

In dit artikel bespreken we de best werkende kruiden voor PMS en ook tijdens de menstruatie. Om zoveel mogelijk de negatieve aspecten van deze maandelijkse cyclus te reduceren.

Dong Quai

We kunnen Dong Quai meteen bovenaan zetten bij de best werkende kruiden voor PMS. Dit komt grotendeels doordat ze zowat alle negatieve aspecten van de menstruatie en van wat daaraan vooraf gaat gaan opvangen.

Pijn verzachten

rits open buikpijnZo zal Dong Quai in staat zijn door zijn ontstekingsremmende functie om de pijn te verlichten wanneer pijnlijke menstruatie optreedt. Of wanneer we voor de menstruatie last hebben van buikkrampen. Ook een opgeblazen gevoel kan worden verholpen door dong quai te gebruiken. De werking van het kruid heeft een kalmerende impact op de spijsvertering.Onregelmatige menstruatie

Niet alleen PMS of premenstrueel syndroom kan daarmee worden verholpen. Dong Quai heeft een licht oestrogene werking op het lichaam. Daarom kan de plant worden ingezet bij andere problemen die te maken hebben met onze hormonen.

Wanneer door een verkeerde balans tussen het oestrogeen en andere hormonen een onregelmatige menstruatie optreedt, zal ook dan de plant ervoor zorgen dat deze negatieve balans hersteld wordt. En de menstruatie terug op een gelijk tijdstip laten plaatsvinden.

Eisprong

Hetzelfde gebeurt met de eisprong. Vrouwen die een late eisprong hebben, een onregelmatige eisprong of soms geen eisprong hebben als gevolg van een te hoog oestrogeen of van een te laag oestrogeen. Die kunnen door dong quai te gebruiken ook terug deze balans helpen herstellen.

Verwante Topic:  Vitamine tegen Haaruitval bij vrouwen

Vruchtbaarheid verbeteren

vruchtbaarheid verbeterenDaarmee verbetert dong quai ook de vruchtbaarheid bij vrouwen die daar problemen rond ondervinden.

Ook heeft de plant een reinigend effect op het bloed. Het zal de aanmaak van witte bloedcellen verhogen. Die zullen op hun beurt ook het werk van de lever verbeteren. Vrouwen die te maken hebben met onvruchtbaarheid als gevolg van bloedaandoeningen kunnen hier dus ook voordeel uit ondervinden.Dit kan ook worden gesteld voor mannen die minder vruchtbaar zijn. Al wordt dit kruid niet meteen aangeraden voor mannen. Omdat het borstvorming bij mannen kan veroorzaken. Dit komt door zijn licht oestrogene werking.

Menopauze

Vrouwen tijdens de menopauze hebben ook baat bij het gebruik van dong quai. Zo zal het opvliegers helpen bestrijden en andere belangrijke symptomen die tijdens de menopauze opduiken.

De verminderde aanmaak van oestrogeen tijdens de overgang kan ervoor zorgen dat we weinig zin hebben in seks. We kunnen ook pijn ervaren tijdens de daad. Dit kan door een gevoelige vagina of door een te droge vagina.

Door deze hormonen te herstellen en de aanmaak van oestrogeen te stimuleren zal de vagina op een natuurlijke manier terug nat worden. En zal er ook geen pijn ervaren worden tijdens de seks. Het libido stijgt daarmee ook.

Gemoedstoestand verbeteren

In het algemeen zal dong quai ook de gemoedstoestand verbeteren en daarmee depressieve of neerslachtige gedachten de kop indrukken.

De plant heeft ook een rustgevende werking op het zenuwstelsel. Er is echter één nadeel aan deze effecten.

Interactie met medicatie

De plant heeft bloedverdunnende eigenschappen. Wanneer we enorm veel bloedverlies hebben tijdens het menstrueren gebruiken we dit supplement beter niet.

Verwante Topic:  Brahmi Bacopa Monnieri Voordelen En Bijwerkingen

Toch kunnen deze kruiden voor PMS gebruikt worden voor de menstruatie en wanneer de eerste dagen van het menstrueren achter de rug zijn.

Bijwerkingen

Dong Quai mag niet worden genomen in hoge dosissen omdat het bij vrouwen die gevoelig zijn voor oestrogeen gerelateerde kanker, de ziekte kan helpen veroorzaken. Bij het gebruik van normale aanbevolen dosissen zijn weinig bijwerkingen bekend.

Er is echter de interactie met bloedverdunnende medicatie. En ook vrouwen die tijdens de menstruatie veel bloed verliezen maken beter geen gebruik van deze plant. Omwille van die bloedverdunnende werking. Het zou de hoeveelheid bloed die verloren gaat tijdens de menstruatie nog kunnen doen toenemen.

[bctt tweet=”Dong Quai bij #pms #onvruchtbaarheid en problemen met #overgang” username=”KruidjeGezond”]

Ginkgo

Hoewel we beslist allemaal wel weten dat ginkgo een gunstig effect heeft op de hersenen en daarmee de concentratie en het geheugen kan verbeteren. Kan de plant ook worden ingezet als kruiden voor PMS.

Dit heeft dan vooral te maken met problemen als het ophouden van vocht en ook vrouwen die last hebben van pijnlijke borsten voor de menstruatie aanbreekt.

Daarnaast heeft het kruid ook een gunstige invloed op de bloedsomloop en zal het onder andere dopamine en serotonine verhogen. Het zal een gunstig effect hebben op het libido en meer bloed naar de geslachtsorganen kunnen sturen. Daardoor kan een orgasme intenser worden ervaren. Het wordt ook makkelijker om een orgasme te krijgen.

Bij mannen heeft ginkgo een gunstig effect op de potentie. Alsook op het libido.

Daarmee kunnen we ook rekenen op extra bescherming wanneer we last hebben van een wisselende gemoedstoestand bij het gebruik van een ginkgo extract.

Ook hier kunnen we ginkgo niet gebruiken in combinatie met medicatie om het bloed te verdunnen. Of wanneer we veel  bloed verliezen tijdens de menstruatie. Omwille van de bloedverdunnende werking van ginkgo.

Valeriaan

valeriaanDeze kruiden voor PMS zullen gunstige effecten met zich meebrengen op twee verschillende vlakken.

Verwante Topic:  Nieren Reinigen Met Natuurlijke Middelen

Eerst zullen ze door hun licht verdovende werking een gunstige invloed hebben op buikkrampen die voorkomen voor en tijdens de menstruatie. Een andere verklaring is zijn ontspannende werking op de spieren in en rond de baarmoeder.

Valeriaan wordt meestal gebruikt als een alternatief tegen slaapmedicatie. Het is echter niet zo dat we er slaperig van worden. Valeriaan zorgt voor een ontspannend gevoel. Daardoor wordt het ook makkelijker om de slaap te vatten wanneer dit nodig is. We zullen er gedurende de dag dus niet slaperig van worden.

Zijn pijnstillende werking is niet bekend bij het grote publiek. Toch kan dit voor een enorm verschil zorgen bij vrouwen die vaak pijnlijke menstruatie hebben.

Dit supplement is ook ideaal te gebruiken bij lichte vormen van depressie of neerslachtigheid.

[bctt tweet=”#Valeriaan tegen #krampen tijdens #menstruatie” username=”KruidjeGezond”]

Paardenbloem

paardenbloem pmsDeze plant heeft vooral gunstige eigenschappen wanneer we te maken hebben met het vasthouden van vocht in de buik of in het gezicht.

Zijn vochtafdrijvende werking zal er ook voor zorgen dat de nieren extra worden gereinigd. Dit zal ervoor zorgen dat er meer gifstoffen kunnen worden afgevoerd en zal de baarmoeder ook een extra reiniging geven.

Het zal ook eventuele problemen met de darmen helpen aanpakken. Omdat het een licht laxerend effect heeft op de spijsvertering. Daarmee kunnen buikkrampen worden verzacht.

Het is een tonicum voor onze lever. Dat wil zeggen dat de plant reinigende stoffen bevat voor zowel nieren als lever. De werking van de lever zal daardoor extra gestimuleerd worden.

Hier moeten we natuurlijk wel rekening houden met het vochtafdrijvend effect van de paardenbloem. En dienen we voldoende water te drinken om het vochtverlies op te vangen.

Paardenbloem wordt het best gebruikt in een supplement.

[bctt tweet=”#Paardenbloem tonic voor #lever en #nieren” username=”KruidjeGezond”]

 

Delen op: