Wat is Avena Sativa?

avena sativa

Delen op:


Wat is Avena Sativa?

Inleiding

Avena Sativa ook wel bekend als wilde haver kan de energie enorm doen toenemen. Het wordt ook om die reden met volle porties gegeven aan de paarden. En men denkt dat ze vandaar wel deels hun energie en uithoudingsvermogen vandaan halen.

Lichaam en geest stimuleren

Avena Sativa is meer dan voeding voor paarden. Het is een traditionele alternatieve remedie die het lichaam en geest gaat stimuleren.

Vooral wanneer mensen zich gespannen voelen kan dit kruid wonderen doen. Daarnaast zou het zelfs helpen bij vormen van lichte depressie.

De kruiden werken in op de hersenen, en brengen ze daardoor los van alle spanning. Het heeft een krachtige werking op het centrale zenuwstelsel.

Avena sativa libido en potentie

Tegelijkertijd zal avena sativa libido stimulerend werken. Maar alleen zal avena sativa libido verhogend werken, het zal ook nog eens de prestatie verbeteren. Het kan dus ook gebruikt worden om te kunnen de erectie verbeteren.Het wordt vaak gebruikt tijdens de menstruatie, wanneer die gepaard gaat met krampen.

Het grote voordeel van de avena sativa werking, is dat het weinig bijwerkingen bevat. Om die reden is het middel zeer populair geworden om de prestaties zowel fysiek als mentaal te verbeteren.

Hieronder vinden we een lijstje met de bekendste voordelen van avena sativa voor vrouwen en voor mannen.

Voordelen van Avena Sativa

Goed voor het hart

Dit is natuurlijk één van de meest belangrijke eigenschappen van de werking van avena sativa. Het zal bescherming bieden voor het hart.

Dit komt doordat het onder andere zal helpen om slechte cholesterol uit het lichaam te halen. En daardoor zal zorgen voor een betere balans tussen de goede en de slechte cholesterol in ons lichaam.Een andere werking van avena sativa op het hart, is door zijn bloeddruk verlagende eigenschap. Men gaat ervan uit dat dit grotendeels komt door de sterke antioxidanten die terug te vinden zijn in de plant.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Ook zal het bescherming bieden tegen aderverkalking.

Bloedsuiker in balans brengen

Avena sativa zal ervoor zorgen dat de bloedsuiker in balans blijft. Zeker wanneer we een maaltijd eten die rijk is aan koolhydraten. Dit kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerwaarden gaan pieken. Waardoor heel wat insuline nodig is om deze piek op te vangen.

Dit kan leiden tot moeheid na het eten en kan op de lange termijn natuurlijk het risico op diabetes type 2 verhogen.

De reden waarom avena sativa de bloedsuiker in balans helpt brengen is door zijn hoge gehalte aan vezels. Die zullen de spijsvertering vertragen. En zullen op die manier ook de opname van glucose door het bloed gaan vertragen. Waardoor de bloedsuiker minder snel gaat stijgen. Waardoor ook het risico op diabetes type 2 een stuk lager wordt.

Menstruatie

Vrouwen die avena sativa gebruiken zullen dit hoofdzakelijk doen om de menstruale klachten te doen verdwijnen. Een kruidendokter kan het aanraden om het te gebruiken.

De problemen rond de menstruatie die hiermee kunnen worden verholpen hebben dan vooral te maken met buikkrampen of een opgeblazen buik.

Het gebruik van avena sativa kan er dan voor zorgen dat de buikkrampen verzacht worden en dat het opgeblazen gevoel verminderd wordt. De grootste reden waarom het die opgeblazen buik kan helpen afnemen is door zijn licht vochtafdrijvend effect.

Verslavingen

Het wordt in sommige culturen en in alternatieve kringen ook wel gebruikt om bepaalde slechte gewoontes te vermijden. Dit is dan vooral verslavingen die te maken hebben met drugs. Maar ook verslavingen aan nicotine en koffie worden geloofd te kunnen worden verholpen door de werking van avena sativa.

Urinewegen

Weten dat vrouwen vaak last hebben van blaasontsteking, dan is dat goed nieuws. Een vochtafdrijvende werking zal alle organen die te maken hebben met de urineafvoer gaan reinigen.

Deze organen zijn de blaas, de nieren en zelfs de baarmoeder. Die krijgen een extra reiniging waardoor bacteriën en overtollige stoffen kunnen worden afgevoerd uit het lichaam.

Verwante Topic:  Oestrogeen Verlagen Bij Mannen

Het is niet meteen een middel die men gaat aanraden tegen blaasontsteking. Toch kan het door zijn krachtige reinigende werking bijdragen aan een gezonde blaas.

Gemoedstoestand verbeteren

We hebben reeds gesproken in de inleiding over het stimulerend effect op de geest en op het zenuwstelsel.

Dat is de grootste reden waarom het zo geschikt is om het libido te verbeteren. Maar niet alleen het libido zal daardoor verbeteren.

Onze gemoedstoestand wordt een stuk beter. Zo zullen symptomen als vermoeidheid, stress en angst daarmee kunnen worden behandeld. We zullen ons minder gespannen voelen en dat heeft een grote impact op onze levenskwaliteit.

We zullen ons stukken beter voelen en dus ook gelukkiger zijn. Deze eigenschap wordt vooral gebruikt door vrouwen tijdens de menopauze. Of vrouwen die zich bevinden net voor de menopauze. En te maken krijgen met deze symptomen.

Dit kan echter net zo goed bij jonge vrouwen voorkomen.

Glanzende mooie huid

Een ander belangrijk voordeel van avena sativa is voor het behoud of verkrijgen van een glanzende huid. Dit wisten ze reeds van oudsher. Want bij de Grieken en de Romeinen werd avena sativa veelvuldig gebruikt voor het behandelen van problemen met de huid. Maar ook om de huid mooier te maken.

Het wordt ook nog steeds vandaag de dag gebruikt in heel wat cosmetische producten die ons moeten beschermen tegen zonnebrand.

Daarnaast wordt er vanuit gegaan dat de plant bepaalde eigenschappen heeft om dode huidcellen te verwijderen. Daardoor kan deze plant ook ingezet worden om problemen zoals acne of psoriasis te behandelen.

Kan Avena Sativa libido verhogen?

Het wordt gezien als een libido verhogend middel en alsook een erectiebevorderend middel voor mannen. Hoewel de principes waarschijnlijk niet hetzelfde zijn.

Avena Sativa Libido

De avena sativa libido verhogende werking is meer te verklaren door het stimulerend effect op ons zenuwstelsel. We voelen ons meer ontspannen en meer relaxt. Dat heeft meteen impact op onze gemoedstoestand, maar ook op onze zin in seks.

Wanneer we ons optimaal voelen hebben we duidelijk meer zin in seks en een hoger libido, dan wanneer we ons slecht of gespannen voelen.

Verwante Topic:  Libido tijdens de menopauze verhogen

Een andere eigenschap is door het verhogend effect op het mannelijk hormoon testosteron. Dit is geen enkel probleem bij vrouwen. Want die hebben dit hormoon nodig om het libido normaal te houden. Een te laag testosteron zal ervoor zorgen dat het libido gaat kelderen.

Avena Sativa Erectie

Dit is ook praktisch dezelfde manier als hoe het de erectie bij mannen zou verbeteren. Doordat het gaat inwerken op het vrije testosteron.

Het kruid zal ervoor zorgen dat er meer testosteron beschikbaar is waardoor ook makkelijker een erectie kan ontstaan.

Een andere avena sativa werking die de erectie zou kunnen verbeteren is het bloeddruk verlagend effect. Door een dalende bloeddruk kan er ook een betere bloedcirculatie plaatsvinden. Waardoor dit ook een gunstig effect zal hebben op de geslachtsorganen en dus op de erectie.

Avena Sativa Bijwerkingen

Hoewel de plant gezien wordt als veilig, dienen we er toch rekening mee te houden dat ze sommige bijwerkingen kunnen bevatten.

Ze komen bijna altijd voor in hoge doseringen. Dus mensen die zich houden aan de aanbevolen dosis zullen in bijna alle gevallen, geen last hebben van enige bijwerkingen.

Bijwerkingen avena sativa die kunnen optreden bij hoge dosissen zijn:

  • Slapeloosheid
  • Rusteloosheid
  • Versnelde hartslag

Gebruik om deze bijwerkingen te vermijden geen hogere dosissen dan 300 mg per dag via een supplement.

Er kan naast de bijwerkingen ook een allergische reactie ontstaan. Deze kunnen vaak voorkomen bij het begin van de behandeling. En gaan dan ook meestal weer weg na enkele dagen.

Allergische reacties kunnen zijn dat we last hebben van jeuk of kleine zwellingen hebben op de armen en benen.

Avena Sativa Gebruik

Mannen die last hebben van de penopauze of andere problemen ondervinden met testosteron kunnen vaak gunstige effecten ondervinden bij het gebruik van dit kruid.

Het supplement kan een goed alternatief zijn en is stukken goedkoper dan testosteron gel kopen.

Het gebruik van avena sativa wordt gezien als veilig en heeft niet meteen ernstige bijwerkingen te melden.

 

Delen op: