6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

tongkat ali voor vrouwen

Delen op:


6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

tongkat aliWie dacht dat Tongkat Ali alleen voor mannen was heeft het duidelijk aan het verkeerde eind. Alle voordelen die de plant kan bieden voor mannen kunnen natuurlijk ook worden aangetroffen bij vrouwen. Tongkat ali voor vrouwen zal dus soortgelijke effecten als bij mannen verwezenlijken.

Natuurlijk de effecten op sperma en de erectie zullen bij vrouwen nogal moeilijk van toepassing kunnen zijn. Maar alle andere effecten die de plant ons te bieden heeft zoals testosteron, uithouding, libido, weerbaarheid, spieropbouw en vele meer kunnen net zo goed voor vrouwen van toepassing zijn als voor mannen.

(1) (2)

Voordelen van Tongkat Ali

De plant heeft een enorm lange geschiedenis in Maleisië. Die geschiedenis geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De reden waarom het in het Westen vooral bekend staat als een middel voor de mannelijke seksualiteit, is omdat het vooral gebruikt wordt in supplementen voor spieropbouw en voor het testosteron. Maar ook in mindere mate als erectiemiddel. Om die reden zullen vrouwen dit kruid wellicht niet kennen in onze landen.

Toch kan het heel goed voor vrouwen gebruikt worden. We gaan even na welke voordelen tongkat ali ons kan bieden voor vrouwen.Libido verhogend

libido verhogenLibido verhogen is natuurlijk één van de belangrijkste voordelen van Tongkat Ali voor vrouwen. Het libido kan op elke leeftijd zware klappen krijgen. Stress, leeftijd of bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we minder zin krijgen in seks.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Wanneer we gaan partner hebben is dat niet meteen een probleem. Maar wanneer we in een relatie zijn en we willen de partner ook gelukkig maken is het toch belangrijk dat het libido op een gezond niveau blijft.

Heel wat onderzoeken tonen het libido verhogend effect van de plant aan bij mannen. Echter kan net hetzelfde gezegd worden voor vrouwen. Dit zal grotendeels komen door zijn licht testosteron verhogende effecten.

Die testosteron verhogende effecten zijn voor vrouwen geen enkel probleem doordat ze zodanig klein zijn. Maar wel voldoende om het libido op te krikken. Om die reden is dit kruid dus zeker van groot belang om het libido bij vrouwen te verhogen. (3)

Vocht vasthouden

De plant behoort tot de vochtafdrijvende kruiden. Dit betekent dat ze ervoor zal zorgen dat overtollig vocht wordt vrijgegeven. Dat kan er vooral voor zorgen dat we in het gezicht volume gaan verliezen waarvan we dachten dat het vet was.Dat zal er ook voor zorgen dat de nieren en de blaas extra worden gereinigd en zal lichte bescherming bieden tegen problemen met de blaas en tegen nierproblemen.

Helpt ongewenst gewicht verliezen

tongkat ali vet verbrandenOnderzoeken hebben kunnen aantonen dat we door het gebruik van tongkat ali voor vrouwen ervoor kunnen zorgen dat we magere massa zullen aanmaken.

In grote lijnen wil dat zeggen dat we vetmassa zullen omzetten in spiermassa. Nu, de factoren die daarbij een rol spelen zijn langer dan in enkele lijnen uit te leggen valt.

Verwante Topic:  Gynaecomastie Mannenborsten: Wat Kunnen We Ertegen Doen?

Waar het op neerkomt is dat de verhoging van testosteron ervoor zal zorgen dat ook vrouwen makkelijker spiermassa zullen aanmaken en daardoor ook overtollig vet zullen verliezen.

Wees gerust vrouwen zullen er niet gaan uitzien als een bodybuilder.

Stress verlagen

stress verlagenTongkat ali zal helpen om stress te verlagen. Dit komt doordat de plant een verlagend effect heeft op het hormoon cortisol. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Het wordt in hoge hoeveelheden aangemaakt wanneer we onder stress staan.

De plant heeft aangetoond deze effecten te verlagen. Daardoor kunnen vrouwen genieten van een reeks aantal voordelen. Een groot deel van de voordelen van tongkat ali voor vrouwen hebben we reeds besproken.

Zo heeft de stijging van het libido ook te maken met dit stressverlagend effect. Ook om gewicht te verliezen helpt deze cortisolremmende functie.

Wanneer we onder stress staan zal de aromatase gaan toenemen. Aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Dit is ook voor vrouwen belangrijk omdat ze dan te maken kunnen krijgen met een teveel aan ongezonde of slechte oestrogenen.

Die zullen er dan weer voor zorgen dat we sneller overgewicht en cellulitis opstapelen. En hebben een negatief effect op onze gemoedstoestand.

Geeft extra energie

Het in balans brengen van de hormonen zal er ook voor zorgen dat we meer energie krijgen.

Maar eigenlijk zijn deze voordelen van tongkat ali voor vrouwen een samenvatting van alle voordelen samen. Het verhogen van het testosteron, met daarbij een verhoogd libido en verbeterde spieropbouw zullen ervoor zorgen dat we ons gelukkiger voelen en zullen dan automatisch meer serotonine en endorfines vrijgegeven in de hersenen die ervoor zal zorgen dat we meer energie gaan krijgen.

Verwante Topic:  Vrouwelijke hormonen in balans brengen

Bijwerkingen Tongkat ali voor vrouwen

De bijwerkingen voor vrouwen die tongkat ali gebruiken zijn te vergelijken met die voor mannen. Al kunnen mannen agressie opmerken bij overmatig gebruik van de plant. Dit zien we niet meteen terug bij vrouwen. Bij vrouwen is het grootste risico een verhoogde hartslag. Een beetje te vergelijken met een enorme hoeveelheid energiedrank of koffie. Dit zal ook leiden tot een verhoogde hartslag met eventueel hartkloppingen als gevolg.

Het is daarom zeker niet aangeraden om een hogere dosis dan aangegeven op de verpakking te gaan gebruiken. De extra voordelen die hiermee zouden gepaard gaan, wegen zeker niet op tegen het hoger risico op eventuele bijwerkingen.

Bij het gebruik van normale doseringen is de kans op bijwerkingen van tongkat ali voor vrouwen relatief klein.

Tongkat Ali kopen

Wanneer we willen tongkat ali kopen dan kunnen we zoeken naar een goeie biowinkel in onze buurt. Niet alle kruidenwinkels zullen het kruid in hun aanbod hebben. Dat komt omdat eerst en vooral de kennis over dit kruid in onze landen nog niet zo bekend is. En er daardoor ook geen grote vraag naar is. De prijs in deze winkels kan dan ook relatief hoog uitdraaien. Wanneer het kruid echter via het internet bestellen kunnen we dit goedkoper vinden. Het kruid kan dan gebruikt worden in een supplementvorm.

Delen op: