4 Voordelen van Tribulus Terrestris voor Vrouwen

tribulus terrestris voor vrouwen

Delen op:


4 Voordelen van Tribulus Terrestris voor Vrouwen

tribulus terrestris vrouwenDe reden waarom we hier een artikel gaan schrijven over de voordelen van tribulus terrestris voor vrouwen is omdat het kruid vooral bekend staat om zijn vele voordelen voor de mannelijke seksuele gezondheid.

Los van het feit dat het niet zal helpen bij de erectie voor vrouwen, kunnen alle andere toepassingen van de plant zowel voor mannen als voor vrouwen gebruikt worden.

Dat wordt vaak over het hoofd gezien, grotendeels doordat ze zoveel gebruikt wordt in allerlei supplementen voor mannen. Vrouwen zullen het kruid daarom misschien niet kennen, of niet willen gebruiken omdat ze niet geïnteresseerd zijn om spieren op te bouwen.

Hoewel natuurlijk ook de spieropbouw kan worden verbeterd bij vrouwen, zal dit niet hetzelfde effect hebben als bij mannen. Gewoonweg omdat vrouwen een veel lager gehalte aan testosteron hebben, die daarvoor dus zeker voor het grootste deel voor verantwoordelijk is.

Onderzoeken tonen aan dat tribulus terrestris voor vrouwen de gemoedstoestand kan verbeteren, het libido opschroeven en de urinewegen kan stimuleren op een positieve manier.Libido

libido verhogenHet kruid heeft een lange geschiedenis als libido bevordrend middel. Zowel tribulus terrestris voor vrouwen als voor mannen zal het gunstige effect op het libido weergeven.

Verwante Topic:  Testosteron Verhogen Op Natuurlijke Manier

Een onderzoek toonde aan dat bij 49 van de 50 vrouwen het libido werd verbeterd.

Een ander onderzoek toonde dan aan dat vrouwen een groter seksueel verlangen hadden, meer opgewonden waren en meer voldoening hadden na de seks dan de vrouwen die een placebo toegediend kregen.

De reden waarom dit kruid het libido gaat stimuleren staat niet volledig vast. Wel weet men dat onder andere het testosteron wordt gestimuleerd in de teelballen, maar dat kan bij vrouwen dus onmogelijk bijdragen aan een hoger libido.

Een andere oorzaak zou kunnen zijn doordat het de mannelijke receptoren in de hersenen gaat stimuleren, die zijn ook grotendeels verantwoordelijk voor het bepalen van het libido. (1)  (2)Energie bevorderend en stimulerend

slapend meisjeDat het de energie doet toenemen is niet meteen een van de rechtstreekse voordelen van tribulus terrestris voor vrouwen. Het is eerder een samenloop van alle voordelen samen die dit effect teweegbrengen.

Vermoeidheid krijgen we allemaal. En heel vaak is de oorzaak ofwel een verkeerde balans tussen de hormonen ofwel een teveel aan stress. Andere factoren zoals te weinig slaap en vitamine of mineralentekort kunnen natuurlijk ook de oorzaak zijn.

Tribulus terrestris zal twee van die belangrijke factoren gaan aanpakken. Eerst en vooral zal het bij een verkeerde balans tussen de hormonen, die balans terug gaan herstellen. En twee, het zal bij stresssituaties het lichaam beter helpen aanpassen aan de situatie. Daardoor kunnen we beter omgaan met stress en zullen we daar geen nadelen zoals vermoeidheid uit ondervinden.

Verwante Topic:  De Snelst Werkende Libido Verhogende Kruiden

Het omgekeerde effect wordt dan teweeggebracht en dat is natuurlijk energiebevorderend.  (3) (4)

Ondersteunen van de gemoedstoestand

gelukkige vrouwDit is weer een samenloop van andere voordelen van tribulus terrestris voor vrouwen. Het ondersteunen van de gemoedstoestand zal worden inwerking gesteld doordat het zorgt voor een verbeterde omgang met stress, het brengt de hormonen in balans, geeft het libido een duwtje in de rug.

Dit alles resulteert in een veel beter gevoel over jezelf. En zal op die manier dus automatisch zorgen voor een verbeterde gemoedstoestand.

Er zijn echter ook onderzoeken die aanwijzen dat het kruid ook kan helpen bij vrouwen in de menopauze die te maken hebben met stemmingswisselingen. (5)

Urinewegen stimuleren en beschermen

Het wordt gezien als een vochtafdrijvend middel. Dat wil zeggen dat het de urineafvoer zal gaan stimuleren. Op die manier zal het de nieren helpen reinigen. Maar niet alleen de nieren worden gereinigd. Ook de lever, de blaas en de baarmoeder wordt gereinigd.

tribulus terrestris plantWanneer we plassen gaan we overtollig vocht aflaten. Dat zal de nieren en andere organen stimuleren en op die manier mogelijk maken om overtollige gifstoffen af te laten. Het verliezen van deze giftige stoffen kan een impact hebben op het lichaam en op de algehele gezondheid. (6)

Besluit

Tribulus Terrestris is een krachtig kruid die een groot aantal voordelen biedt voor de gezondheid. Zowel tribulus terrestris supplement voor vrouwen als voor mannen zal heel wat gunstige effecten met zich meebrengen.

Verwante Topic:  Tribulus Terrestris : Tribulus Gebruik en Werking

Het zal de seksualiteit stimuleren, meer energie geven, de gemoedstoestand ondersteunen. Kortom het algemeen welzijn verbeteren.

Delen op: